Mansfield Street wins RIBA Award 2010

The Royal Institute of British Architects (RIBA) have awarded the 2010 Award for Architecture for the project in Central London, W1, aka The Forest of Light.

Archineers worked with the architects to transform an awkward L-shaped attic space that had lain derelict for 50 years; in to a calm oasis high above the roofs of Marylebone.  The two former maid’s quarters atop a grade II listed Beaux Art residential building and have been joined and fitted out as timber panelled rooms in bleached oak veneered panels. The project is an exercise in the play of light, sky and the colour white. White powder-coated aluminium panels with a tree motif perforated into them, are the design focus of the scheme.
They are used to moderate the ventilation, heat and light around windows and the oversized roof lights.  The well resolved relationship between inside and out allows the clients to derive maximum benefit from the extraordinary location.

Further details here: RIBA and Guardian